Narsistiset johtajat

Narsistiset johtajat

Työelämä on nykyään monella tavalla haastavaa, ja jos joutuu tekemään töitä narsistisen pomon alaisuudessa, ovat haasteet aivan omaa luokkaansa. Narsismista puhutaan nykyään paljon, ja termiä saatetaan käyttää aika huolettomastikin puhuttaessa ihmisestä, jonka kanssa ei oikein tulla toimeen. Mutta pesunkestävää narsistia voi olla oikeasti hyvinkin vaikea tunnistaa; narsisti tuntee yleensä itsensä täysin terveeksi, ja pystyy toimimaan sujuvasti yhteiskunnassa ja eri yhteisöissä.

Mutta jotain tästä aikamme ilmiöstä kertoo se, että erään tutkimuksen mukaan jopa joka neljäs esimies on narsisti. Ja jotta asia ei menisi liian helpoksi, on todettu myös, että Suomessa kiusataan työpaikoilla enemmän kuin missään muualla Euroopassa – ei mikään mairitteleva meriitti. Hurjalta kuulostaa myös se, että jopa puolet masennustapauksista voidaan yhdistää työhön. Mutta mistä varoitusmerkeistä voi huomata, että pomo saattaa olla narsistinen? Ja mitä voi tehdä jos tämä on todellisuutta omalla työpaikalla?

Miten tunnistaa narsisti työyhteisössä?

On hyvin tärkeää huomata, että narsismi ei liity mitenkään henkilön älykkyyteen tai hänen taitoihinsa – oikeastaan päinvastoin, sillä päällepäin narsisti voi olla erittäin osaava, taitava ja sulavakäytöksinen. Mutta tällaisen ihmisen toiminta alkaa pian näkyä työpaikalla. Ehkä ensin ilmenee vähän epämääräisiä ilmapiiriongelmia, jotkut työntekijät alkavat elää tietynlaisen pelon vallassa, ihmiset vaihtuvat herkästi jollain osastolla tai jotain muuta tämän kaltaista. Lopulta narsistinen johtaja voi saada työyhteisön tyystin sekaisin. Tämä johtuu siitä, että narsistin kaksi tyypillistä piirrettä pääsevät esiin, nimittäin manipulatiivisuus ja tunnekylmyys. Koska narsisti on tunnekylmä, hän ei kykene asettumaan toisen asemaan; ei siis myös alaistensa asemaan. Hän tylyttää, alistaa, mitätöi, nöyryyttää ja käyttäytyy arvaamattomasti, eli siis tekee juuri päinvastoin kuin hyvän johtajan tulisi.

Manipuloiva johtaja pyrkii siihen, että toinen ihminen käyttäytyy juuri niin kuin tämä narsisti haluaa, ja tavoittelee hyötymistä tästä jollain tavalla. Tähän päästäkseen narsisti voi esimerkiksi vääristää tai pantata tietoa. Kiinnostavaa on, että narsistiset henkilöt haluavat itselleen täydellistä, rajatonta valtaa, ja he hakeutuvat siksi työelämässä mielellään johtajiksi ja esimiehiksi. Ongelma tässä on myös se, että koska he eivät halua luovuttaa vallasta piiruakaan, he eivät kykene ottamaan vastaan kielteistä palautetta, usein ei oikeastaan minkäänlaista palautetta. Omat virheet ovat heidän mielestään yksinkertaisesti jonkun muun syytä. Mutta miten ihmeessä saada tällaiseen tilanteeseen apua; monikaan ei uskalla eikä halua nousta suoraan tällaista pomoa vastaan? Onneksi on montakin asiaa tehtävissä.

Miten pärjätä narsistisen johtajan kanssa?

Miten pärjätä narsistisen johtajan kanssa?

Ensinnäkin joskus narsistisen pomon kanssa voi saada oman näkemyksensä perille, jos ilmaisee ajatuksensa niin, että tämä kokee hyötyvänsä asiasta eikä näyttäydy huonossa valossa. Narsistin suoraan haastaminen tai kritisointi on yleensä virhe, sillä narsisti ei siedä tätä ja voi reagoida aggressiivisesti ja jopa kostaa. Narsistille ei myöskään pidä kertoa liikaa omasta itsestään ja yksityiselämästään: tämä voi sopivassa tilanteessa käyttää tietoja henkilöä itseään vastaan. Kannattaa olla asiallinen, mutta sopivan etäinen. Koska narsistit usein polkevat muita alas vaikuttaakseen itse paremmilta, on tärkeää myös väärin perustein annettu kritiikki korjata heti, ettei muille työyhteisössä jää väärä kuva asiasta.

Jälleen ei ole järkevää hyökätä pomoa vastaan, vaan esittää faktat ja oikea tieto asiallisesti. Koska tällaisen johtajan alaisuudessa työskentely on myös erittäin stressaavaa, kannattaa omasta itsetunnostaan ja jaksamisestaan pitää huolta tekemällä työelämän ulkopuolella asioita, jotka tuovat onnistumisen kokemuksia ja iloa elämään. Mutta jos alkaa kokea, että oma jaksaminen on todella koetuksella, loppuunpalaminen uhkaa, eikä työ ole enää ahdistavan ja raskaan esimiessuhteen arvoista, on ehkä aika ottaa isompia askeleita. Esimerkiksi voi selvittää mahdollisuudet vaihtaa työtehtävää tai tiimiä samaisessa työpaikassa; joskus tämä voi omalla kohdalla ratkaista ongelman. Joskus taas, varsinkin jos itse työpaikka ei ole sellainen josta haluaa välttämättä pitää kiinni, kannattaa aloittaa samantien työnhaku. Joskus tilanne on hyvin tulehtunut koko työyhteisössä, ja silloin voi kääntyä työterveyshuollon puoleen, joka voi antaa viestiä taas organisaatiolle: monesti jo tällä päästään eteenpäin. Ellei tilanne parane, aluehallintovirastoon voi tehdä nimettömänä kantelun, jolloin ei saata itseään alttiiksi narsistin kostolle ja raivolle.