Yrittäjyyden iloja

Netissä on paljon tietoa yrittämisen haasteista, ongelmista ja ikävistä lopputuloksista.
Tähän ajattelin kerätä yrittäjyyden iloja, sillä onhan niitä olemassa, jos ihmiset perustavat yrityksiä ja pyörittävät bisneksiä kaikesta huolimatta. Oma yritykseni on juuri myyty ja olen vaihtamassa alaa aivan kokonaan, joten tähän postaukseen kerätyt ruusut ovat muutaman vuoden aikana kertyneitä ja tällä hetkellä aika neutraalilla näkökulmalla rehellisiä.

Oikea Oman Elämän Rakentaja

Heti ensimmäiseksi täytyy sanoa, että päätösvalta omasta elämästä on oikeasti tekemisen arvoista. Vaikka yrittäjän menestys ja rutiini riippuu hyvin monesta tekijästä, hän saa kuitenkin itse päättää kaikki elämänsä isot linjaukset ajattelematta minkään pomon, kollegan tai työnantajayrityksen tarpeita. Myös työ- ja kommunikointitavat ovat itse yrittäjän päätettävissä eikä hänen tarvitse tehdä niitä asioita, jotka ovat hänen mielestä vääriä, eli moraali ei kärsi missään vaiheessa – jos yrittäjä on tarpeeksi itseään kohtaan rehellinen ihminen eikä tingi omista periaatteista.

Aikaa Käytetään Tehokkaasti

Yrittäjän on osattava käyttää aikansa niin, että sitä menee hukkaan mahdollisimman vähän. Kun tehokas ajankäyttö on opittu tavaksi, myös työhön liittymättömät rutiinit sujuvat helpommin ja nopeammin. Uskoisin, että hyvin moni ihminen on kanssani samaa mieltä siitä, että päivän saavutuksista koostuu illan mieliala: mitä enemmän tärkeitä, oikeita ja tarpeellisia asioita saa päivän aikana hoidettua, sitä tyytyväisempi olo on illalla. Yrittäjän työ pitää sisällään paljon tekemistä viikon jokaisena päivänä, ja varsinkin kun päivän työn tulokset ovat heti näkyvissä, se hellii sekä itsevarmuutta että tyytyväisyyttä.

Oppimisen Ja Kehittymisen Iloja

Saavutuksia tapahtuu yrittäjällä koko ajan. Yrittäjä elää oppimalla aina jotain uutta ja tuntematonta, ja vaikka tietoa kertyy hitaasti, se prosessi on jatkuvaa. Yhden päivän tai viikon opitut asiat on vaikea sanoa isoiksi tai hahmottaa kokonaisuutena, mutta jo puolen vuoden yrittäjyyskokemus tuo mukanaan valtavasti uutta tietoa. Yliopisto-opiskelusta yrittäjän oppiminen poikkeaa siten, että opitut asiat käsittävät paljon enemmän elämän sektoreita ja ovat oikeasti käytännöllisiä ja tarpeellisia, varsinkin jos yrittäjä on vielä tarpeeksi fiksu analysoimaan jokaista omaa päätöstä ja kokemusta. Yrittäjän yleissivistys onkin yleensä paljon laajempi kuin palkkatyöläisen korkeakoulututkinnon sisältämä tietomäärä.

Luomisen Tärkeys

Ihmiselle on luonnollista nauttia luovasta työstä. Sen lisäksi, mitä enemmän haasteita luomisen prosessi on pitänyt sisällään ja mitä parempaan lopputulokseen ollaan päädytty, sitä suurempi on ilo projektin päätyttyä. Yrittäjän elämä on sekä monimutkaista että myös monipuolista, ja päivät poikkeavat toisistaan melkein enemmän kuin maailman ympäri matkustavilla ihmisillä. Saavutuksen tai luomisprosessin ei edes välttämättä tarvitse olla jotain täysin uutta, koska tiettyjen prosessien optimointi on myös yksi yrittäjän tärkeimmistä tehtävistä, jonka tavoitteena on pienentää sekä rahan että ajan käyttöä johonkin rutiiniasiaan. Kun parin kuukauden testityön jälkeen näkee, kuinka paljon aikaa tai rahaa ollaan päästetty säästämään, voi olla ylpeä itsestään pienilläkin lukemilla, sillä pienikin säästö ja prosessin uusi työstötapa ovat paljon parempi saavutus kuin nollasaavutus.

Luomisen Tärkeys

Aina Ajan Kanssa Mukana

Yrittäjät ovat koko maailmassa sitä uskaltavaa ja rohkeaa porukkaa, joka kehittää ihmiskuntaa. Yrittäjyyttä voisi sanoa maapallon pyörittäjäksi ja se todellakin pitää paikkansa: juuri yrittäjänä aletaan miettiä, miten voisi parantaa mitäkin, ja juuri yrittäjät ovat sitä kansaa, joka kulkee teknologioiden kehittymisen kanssa samaan tahtiin. On käsittämättömän hienoa, että jopa 60-vuotiaat yrittäjät resonoivat nykypäivän maailman saavutusten kanssa, kun taas välillä tapaa nuorta, mutta täysin kehittymishalutonta porukkaa. Yrittäjän aivot elävät ja kehittyvät koko ajan, mikä tekee yrittäjästä aina pirteän ja nopeasti ajattelevan yksilön.